ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και 57 χρόνια προσφέρουμε στιγμές απόλαυσης

«Γιατί την Άμστελ;», ήταν η ερώτηση που έλαβε ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, ένας εκ των ιδρυτών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, από τη σύζυγό του, όταν της είπε ότι σκεφτόταν σοβαρά να ξεκινήσει την παραγωγή και εμπορία της μπίρας Άμστελ στην Ελλάδα.

«Γιατί Άμστελ είναι ένα όνομα που μπορούν να προφέρουν οι Έλληνες», ήταν η λακωνική απάντηση του.

Και πράγματι η μπίρα Άμστελ γνώρισε την τεράστια ανταπόκριση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού από την αρχή της κυκλοφορίας της. Ήταν η πρώτη μπίρα που παρήγαγε η εταιρία μας στο πρώτο εργοστάσιό της στην Αθήνα.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1963, από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Το 1965 ξεκίνησε την παραγωγή της Άμστελ που έμελλε να εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας. Μάλιστα η αυξημένη ζήτησή της οδήγησε στη δημιουργία του δεύτερου εργοστασίου μας, στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ιδρύθηκε και το πρώτο βυνοποιείο μας, ενώ ακολούθησε και η εξαγορά του παλιού εργοστασίου της Löwenbräu στην Πάτρα που συνοδεύθηκε από την απορρόφηση όλων των εργαζομένων του.

Το 1981 λανσάραμε στην ελληνική αγορά την Heineken, το πιο αναγνωρισμένο σήμα μπίρας στο κόσμο. Ακολούθησαν παρά πολλά ακόμα αγαπημένα brands μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Η εταιρία μας συνέχισε να εμπλουτίζει τη γκάμα της με προϊόντα που αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές και την ανήγαγαν στη μεγαλύτερη ζυθοποιία της χώρας.

Βιωσιμότητα, θετικός οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος, ευελιξία, συνεργασία, ανάπτυξη, καινοτομία οι βασικές μας αξίες. Και –φυσικά- ποιοτικά προϊόντα που έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και έδωσαν την ξεχωριστή τους γεύση σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Αυτή την όμορφη ιστορία γιορτάζουμε φέτος, κλείνοντας 57 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Και σηκώνουμε ψηλά τα ποτήρια μας και να πιούμε στα καλύτερα και στα πιο όμορφα που έρχονται!

Με αφορμή, τη συμπλήρωση των 57 μας, χρόνων, δείτε εδώ ένα ντοκιμαντέρ με όλη την πορεία της εταιρίας μας μέχρι σήμερα όπως την περιγράφουν οι άνθρωποί της.

Έγγραφα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο