ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Στην πατροπαράδοτη Ελλάδα δεκαετίες πίσω, η παράδοση ήθελε όταν κάτσεις στο τραπέζι το δίλημμα να τεθεί ανάμεσα σε ρετσίνα ή κοκκινέλι και στην καλύτερη περίπτωση ουζάκι. Το να καταφέρει να μπει η μπίρα στο παιχνίδι δεν ήταν μια απλή υπόθεση για τα τότε δεδομένα.

Σήμερα όμως, η μπίρα έχει πάρει τη θέση που της αξίζει στις καρδιές και στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Την αρχή αυτής της «σχέσης» έκανε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που ιδρύθηκε το 1963, ξεκινώντας μια σημαντική επένδυση για τη χώρα με το μεγάλο εργοστάσιο στην Κηφισού. Δύο χρόνια αργότερα οι Έλληνες άρχισαν να γνωρίζουν την Amstel και μαζί ξεκίνησε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, με στόχο να μάθουν οι Έλληνες να πίνουν μπίρα.

Το «αρχαϊκό marketing» της εποχής έκανε θαύματα για να καταφέρει να τοποθετήσει την μπίρα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, ως σύμβολο της απόλαυσης, της χαλάρωσης, της διασκέδασης ή ακόμα και ως συμπλήρωμα της εθνικής γαστρονομίας.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία προβολής, μεταξύ αυτών και το σινεμά. Η εταιρία βάζει τη μπίρα στα studio του λαμπερού ελληνικού κινηματογράφου και κατακτά κινηματογραφικές ταβέρνες και μπαρ. Γίνεται μόδα, αλλά και αντικείμενο συζήτησης στα μπαρ που μεσουρανούν. Πλαισιώνει αγαπημένες σκηνές των ταινιών που τότε σπάνε ταμεία και μέχρι και σήμερα γεμίζουν ώρες μεγάλης τηλεθέασης.

Κάπως έτσι λοιπόν παρακολουθούμε το προϊόν να τοποθετείται και να καταναλώνεται στις πιο κλασικές σκηνές των αγαπημένων μας κλασσικών ελληνικών ταινιών, που τις απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα!

Ο γραμματιζούμενος Παναγής στις «Γοργόνες και Μάγκες» του 1968, καλούσε την Μαρίνα (Μάρθα Καραγιάννη) να «φέρει εκ του πάγου μερικάς κρύας – κρύας μπίρας» και το γραφικό ψυγείο της εποχής ήταν γεμάτο Amstel. Το 1969, το «Λεβεντόπαιδο» Αρίστος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) τραγουδούσε στη σκιά των διαφημιστικών πινακίδων της Amstel και στο γαμήλιο γλέντι με τη Νόρα Βαλσάμη οι συμμετέχοντες δεν ανοίγουν σαμπάνιες αλλά μπίρες.

Την ίδια χρονιά η μπίρα γίνεται ατάκα στα χείλη της Μάρθας Καραγιάννη, όταν στην «Ωραία του κουρέα» απαντάει ψύχραιμα στον αδερφό της που την απειλεί ότι θα της πιει το αίμα, να… «πιει μια μπίρα γιατί είναι προτιμότερη»!
Ακολουθούν κι άλλες επιτυχημένες ελληνικές ταινίες στο σινεμά και κάπως έτσι, βρισκόμαστε στο σήμερα, με τη μπίρα να αποτελεί μια αυτονόητη επιλογή για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού βεβαίως προηγουμένως έβαλε και ο κινηματογράφος το χεράκι του στην καθιέρωσή της ως το συνώνυμο της απόλαυσης και της καλής παρέας!

Δείτε περισσότερες σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες με την Amstel πρωταγωνιστή εδώ.

Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο