ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Όταν καταναλώνεται με υπευθυνότητα, η μπίρα μπορεί να είναι μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ως υπερήφανοι ζυθοποιοί δεσμευόμαστε τόσο να προωθούμε την υπεύθυνη κατανάλωση, όσο και να περιορίζουμε την κατάχρηση. Θεωρούμε πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να είναι πλήρως ενημερωμένοι γύρω από το αλκοόλ, τα προϊόντα μας αλλά και για το πώς μπορούν να τα απολαμβάνουν υπεύθυνα. Φροντίζουμε συνεχώς να δίνουμε έμφαση σε αυτά τα θέματα στις συσκευασίες, τις διαφημίσεις αλλά και τις προσφορές μας, καθώς και μέσω των συνεργασιών που συνάπτουμε. Προσφέρουμε πλήθος επιλογών σε μπίρες με διαφορετικές περιεκτικότητες αλκοόλ, εμπλουτίζοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό μας με μπίρες χωρίς ή με λίγο αλκοόλ.
Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μία προσωπική επιλογή. Ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τους κινδύνους, αλλά και τα οφέλη όταν καταναλώνει αλκοόλ. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και εμφάνισης συγκεκριμένων θεμάτων υγείας. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο. Για ορισμένους ανθρώπους, ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει συγκεκριμένους κινδύνους για την υγεία, όπως είναι τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή ανησυχίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή, όπως είναι η εξάρτηση από το αλκοόλ, για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται. Κάποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν ποτέ αλκοόλ. Μεταξύ αυτών είναι άτομα που είναι κάτω από τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης, οι έγκυες, άτομα που πρόκειται να οδηγήσουν ή να χειριστούν μηχανήματα ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την ποσότητα που καταναλώνουν.
Αρκετές κυβερνήσεις έχουν δημοσιεύσει προτεινόμενες οδηγίες για την κατανάλωση αλκοόλ με στόχο την έγκυρη ενημέρωση των καταναλωτών. Επίσης, οι δημόσιες αρχές υγείας αποτελούν μια μεγάλη πηγή πληροφοριών. Για να μάθετε περισσότερα για το αλκοόλ και την υγεία, συνιστούμε να επισκεφθείτε τις ακόλουθες πηγές:

Υπεύθυνη επικοινωνία

Το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης έχει ενσωματωθεί στο σύνολο της επικοινωνίας μας, στην εμπορική μας πολιτική και στις χορηγίες μας.
Κάθε εμπορική δράση και επικοινωνία απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους.
Όλες οι διαφημίσεις των προϊόντων μας στην τηλεόραση προβάλλονται μετά τις 7 μ.μ., ενώ οι πρωταγωνιστές είναι άτομα άνω των 18 ετών και δεν παραπέμπουν σε ηλικίες μικρότερες των 25 ετών.
Δεν υλοποιούμε επικοινωνίες και προωθητικές ενέργειες που απευθύνονται σε εγκυμονούσες, ακόμα κι αν αυτό αφορά σε προϊόντα χωρίς αλκοόλ.
Δε χορηγούμε ή υποστηρίζουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ανήλικους.
Οι διαφημίσεις μας δεν προβάλλουν το αλκοόλ ως μέσο για κοινωνική, επιχειρηματική ή αθλητική επιτυχία.
Τοποθετούμε το μήνυμα «απολαύστε υπεύθυνα» σε όλες τις επικοινωνίες και τις συσκευασίες των προϊόντων μας.
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Τόσο στην εταιρική μας ιστοσελίδα, όσο και στις ιστοσελίδες της κάθε μάρκας μας, υπάρχουν ειδικές ενότητες ενημέρωσης για την υπεύθυνη κατανάλωση.
Εκπαιδεύουμε τα στελέχη του τμήματος μάρκετινγκ στις αρχές της Υπεύθυνης Εμπορικής Επικοινωνίας μέσω e-learning που πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

heineken 1

Οι αρχές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την υπεύθυνη κατανάλωση

1. Πιστεύουμε ότι η υπεύθυνη κατανάλωση μπίρας μπορεί να είναι μέρος ενός ισορροπημένου και θετικού τρόπου ζωής για τους ενήλικες που την επιλέγουν
2. Πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης έχει ευθύνη της ατομικής του συμπεριφοράς
3. Δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε σωστά το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ
4. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι μας οφείλουν πρώτοι από όλους να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ
5. Δεσμευόμαστε ότι όλες οι εμπορικές μας δραστηριότητες θα τηρούν αυστηρά τη νομοθεσία, αλλά και τις αρχές της εταιρείας μας, αποθαρρύνοντας τη μη υπεύθυνη κατανάλωση
6. Επενδύουμε στον διάλογο και στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, ώστε να αποτρέψουμε την κατάχρηση και τη μη υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ
7. Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε, να αξιολογούμε και να δημοσιοποιούμε συστηματικά τις ενέργειές μας για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης
8. Δεσμευόμαστε να ακολουθούμε την Πολιτική για το Αλκοόλ που έχει υιοθετήσει ο Όμιλος HEINEKEN

Alfa

Βάσει του Κανονισμού 1169/2011 ορίζονται ρητώς τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται ως επισήμανση στα προϊόντα μας. Συγκεκριμένα αφορούν: τι προϊόν είναι, αλκοολικό βαθμό, ανάλωση κατά προτίμηση, περιεχόμενο, συστατικά. Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, τυχόν αλλεργιογόνα συστατικά, όπως η βύνη κριθαριού για την μπίρα και τα θειώδη για τους μηλίτες, αναγράφονται με έντονα γράμματα. Η ίδια νομοθεσία ορίζει, επίσης, ότι για προϊόντα με αλκοόλ λιγότερο από 1,2% θα πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα όλα τα διατροφικά στοιχεία. Ελέγχουμε συνεχώς το 100% των προϊόντων μας, ώστε να καλύπτουμε πάντα τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και πιθανές αναθεωρήσεις της. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών για τα προϊόντα μας, δεσμευόμαστε, επιπλέον, εθελοντικά για την αναγραφή των ενεργειακών διατροφικών στοιχείων σε όλες τις συσκευασίες και τις ιστοσελίδες των μαρκών μας, για προϊόντα με πωλήσεις άνω των 6.000 εκατόλιτρων τον χρόνο. Επιπλέον, αυτοδεσμευόμαστε να αναφέρουμε ξεκάθαρα οδηγίες περί μη κατανάλωσης σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή αν κάποιος οδηγεί ή θα οδηγήσει, αλλά και συνολικά μηνύματα για την υπεύθυνη κατανάλωση, την υγεία και κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και πληροφορίες για την ανακύκλωση της κάθε συσκευασίας, γραμμή επικοινωνίας καταναλωτή και ιστοσελίδα πληροφοριών του εκάστοτε προϊόντος.

Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο