ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Οι μπίρες μας από 100% ελληνικό κριθάρι

symvolaiaki 5

Από το 2008 έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε πράξη µία από τις βασικές µας δεσμεύσεις: να προμηθευόμαστε 100% ελληνικό κριθάρι για την εγχώρια παραγωγή των προϊόντων μας, ενώ από το 2019 έχουμε προχωρήσει και σε εξαγωγές βύνης ελληνικού κριθαριού σε αγορές του εξωτερικού.

Μέσω του Προγράµµατος Συµβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που υλοποιούμε ως εταιρεία, συνεργαζόμαστε µε περισσότερους από 2.000 Έλληνες παραγωγούς, σε 19 νομούς της χώρας. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουμε ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, προσφέροντας ένα σταθερό εισόδημα στους παραγωγούς και τις οικογένειές τους, δημιουργώντας, παράλληλα, προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εγχώριας αγροτικής οικονομίας.

Το 2020, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, καθώς ξεκινήσαμε την πιστοποίηση της παραγωγής του κριθαριού, ως προϊόν ορθής (αειφόρου) γεωργικής πρακτικής, σύμφωνα με πρότυπο της TÜV Austria Hellas, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παραγόμενο πρωτογενές προϊόν.

Η επένδυσή μας, όμως, δε σταματά εδώ, καθώς υποστηρίζουμε το Πρόγραμμα με πλούσιο ερευνητικό έργο. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διατηρούμε πειραματικούς αγρούς στους οποίους δοκιμάζουμε νέες ποικιλίες κριθαριού που ανταποκρίνονται καλύτερα στις εδαφο-κλιματικές συνθήκες της χώρας, τις οποίες αξιοποιούμε στο Πρόγραμμα, αυξάνοντας τις αποδόσεις και, ως εκ τούτου, το κέρδος των παραγωγών.
Παράλληλα, διεξάγουμε προγράμματα έρευνας για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διαδικασία καλλιέργειας, ενώ προσφέρουμε διαρκή υποστήριξη και εκπαιδευτικά σεμινάρια στους παραγωγούς με στόχο την ενδυνάμωση της τεχνογνωσίας τους.

Μία «ελληνική διαδρομή» από το χωράφι στο ποτήρι

Σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, τα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία μας, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μας διασφαλίζουν μια ελληνική καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής της μπίρας μας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί τα προϊόντα μας ακολουθούν μια “ελληνική διαδρομή” παραγωγής, που ξεκινάει από το χωράφι µε την προμήθεια των πρώτων υλών και καταλήγει στο ποτήρι των καταναλωτών που απολαμβάνουν τα προϊόντα µας.

symvolaiaki 3 2
Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο