ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Πρωτοπορία στις εξαγωγές
από το 1970

Από την Ελλάδα σε 35 χώρες και πέντε ηπείρους

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η εξωστρέφεια αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μας . Ξεκινήσαμε τις εξαγωγές το 1970 και από τότε μέχρι σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της εταιρίας μας και στις πέντε ηπείρους.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας της χώρας μας. Εξάγουμε σε 35 χώρες, ποιοτικά προϊόντα που παράγονται από ελληνικές πρώτες ύλες στις τρεις εγχώριες μονάδες παραγωγής μας.

Συνεχής ανάπτυξη εξαγωγών

Το 2020 το ποσοστό εξαγωγών επί της συνολικής παραγωγής ανήλθε στο 12% του συνολικού όγκου.
Στις εξαγωγές περιλαμβάνονται μια σειρά από προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας (Heineken, Amstel, Άλφα, Eagle) σε ποικίλες συσκευασίες (φιάλη, κουτί και βαρελι).
Οι χώρες κατανάλωσης των προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ στη Βόρειο Αμερική, ενώ στη Ν. Αμερική οι Ουρουγουάη, Παραγουάη, Κολομβία, Κουρασάο, Στ. Μάρτεν και Παναμάς.
Στην Αφρική οι αποστολές προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας καλύπτουν τις αγορές στην Κένυα, τις Σεϋχέλλες, την Ριούνιον και την Κομόρες.
Στην Ευρώπη πραγματοποιούμε εξαγωγές προς Δανία, Σουηδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Στη Μέση Ανατολή εξάγουμε προς το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Ιράκ, ενώ στην Άπω Ανατολή προς Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, Γκουάμ και Φιλιππίνες.
Προϊόντα μας φθάνουν μέχρι και την μακρινή Αυστραλία.

Από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται εξαγωγή προϊόντος με τη μορφή bulk beer, με σημαντικότερους προορισμούς τις χώρες της Ιταλίας, της Σερβίας και της Αλβανίας.

Μια σημαντική επιτυχία της εταιρίας μας, είναι η έναρξη εξαγωγής του καινοτόμου προϊόντος Heineken BREWLOCK Keg20 lit pet. H παραγωγή του πραγματοποιείται στα εργοστάσια της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας στη συνέχεια τα λιμάνια των δύο πόλεων για την αποστολή τους προς όλους τους εξαγωγικούς προορισμούς.

Θα πρέπει να τονισθεί πως εκτός από μπίρες, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα εξάγει προς τη Σιγκαπούρη μη αλκοολούχο ποτό από το εργοστάσιο της Πάτρας.

eksagwges 1

Εξαγωγές βύνης, μια νέα σημαντική δραστηριότητα

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμπιστευόμαστε το εξαιρετικό προϊόν των Ελλήνων καλλιεργητών κριθαριού και γι’ αυτό εστιάσαμε στην παραγωγή βύνης προς εξαγωγή.
Οι εξαγωγές βύνης ξεκίνησαν το 2019, αλλά αποτελούν πλέον σημαντική δραστηριότητα καθώς διοχετεύουμε σημαντικές ποσότητες σε χώρες όπως οι Ιταλία, Αυστρία, Ισραήλ και Βόρεια Μακεδονία.

eksagwges 3
Αδιάκοπες επενδύσεις

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποιούμε συνεχώς νέες επενδύσεις, ενταγμένες στο αναπτυξιακό πρόγραμμά μας για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση αφενός των παραδοσιακών αγορών της εταιρίας μας με τις οποίες έχουμε σφυρηλατήσει σχέσεις από το 1970 και αφετέρου του παγκόσμιου δικτύου του Ομίλου Heineken, προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των εξαγωγών είτε σε τελικό προϊόν (μπίρα, μεταλλικό νερό), είτε σε ενδιάμεσες πρώτες ύλες (βύνη).

Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, στηριζόμαστε σε στέρεες βάσεις που έχουν σε υψηλή προτεραιότητα τη μεγαλύτερη ενίσχυση της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας, και την αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων (κριθάρι).

Η ενδυνάμωση των εξαγωγών συντελεί θετικά στην αύξηση της απασχόλησης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (άμεσα και έμμεσα), την τόνωση της αγροτικής παραγωγής, την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων καλλιεργητών κριθαριού και τελικά στην ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της Ελλάδας.

eksagwges 2
Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο