ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υποστηρίζουμε μαζί με την AIESEC 5 νέους απόφοιτους να βρουν θέση πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό

Στα πλαίσια του προγράμματος «Global Talent», υποστηρίξαμε μαζί με την AIESEC Ελλάδος 5 νέους Έλληνες απόφοιτους, χορηγώντας τους υποτροφίες πρακτικής στο εξωτερικό. Η AIESEC είναι ένας από τους μεγαλύτερους φοιτητικούς οργανισμούς παγκοσμίως και είναι στα πλαίσια της δέσμευσης μας να προσφέρουμε Seeds For Growth σε νέους για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Οι νέοι που επιλέχθηκαν

Πρόκειται για τους Βάνια Παπαδοπούλου, Άντζι Γούλα, Άννα-Μαρία Τριανταφυλλίδη, Σωτήρη Κλέτσα και Μαρία Τζανάκη, οι οποίοι πήγαν σε Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία και Γερμανία αντίστοιχα.

Μέσα από την ευκαιρία που τους δόθηκε, οι νέοι αυτοί είχαν αρχικά τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν και να γνωρίσουν χώρες τελείως διαφορετικές από την Ελλάδα. Παράλληλα, απέκτησαν σημαντικές δεξιότητες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, νιώθοντας έτσι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να κάνουν τη διαφορά.

«Το να έχω τη θέση του Junior Product Manager πάνω σε ένα καινούριο εργαλείο software που θέλει να βγάλει η εταιρεία start up Hello Energy, στην ηλικία των 27 ετών, είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για μένα, αφού αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου», δηλώνει η Άντζι Γούλα.

Η Μαρία Τζανάκη από την πλευρά της, δηλώνει χαρούμενη για το πώς η θέση του finance intern στην SAP, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ευρώπη, θα την βοηθήσει να χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις που θα λάβει ερχόμενη πίσω στην Ελλάδα για τη μελλοντική της καριέρα.

«Θα ήθελα πολύ να γυρίσω στην Ελλάδα, ενδεχομένως μετά από ένα μεταπτυχιακό και να κάνω μία σημαντική έρευνα στην πληροφορική», λέει η Βάνια Παπαδοπούλου, η οποία έχει τη θέση της app developer στην εταιρεία πληροφορικής MetaMicro, μιλώντας για μία υπέροχη εμπειρία.

Η διαδικασία

Η αξιολόγηση έγινε από την AIESEC ανάλογα και με τα προφίλ των θέσεων άσκησης που είχαν διαθέσιμα στο εξωτερικό και στο τέλος επιλέχθηκαν 5 νέοι απόφοιτοι ανάμεσα στους 80 που έκαναν αίτηση.
Το κριτήριο που θέσαμε εμείς ήταν να έχουν σχέση με τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε. Επομένως, τα 5 παιδιά που επιλέχθηκαν έχουν είτε καταγωγή από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Λαμία είτε φοιτούν σε πανεπιστήμια των πόλεων αυτών.

Το πρόγραμμα

Το «Global Talent» δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους που ξεκινάνε την καριέρα τους, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε ένα διεθνές, δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον με αποτέλεσμα την ανάπτυξη σημαντικών hard skills και soft skills που θα τους βοηθήσει να χτίσουν ένα ανταγωνιστικό προφίλ στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Ο λόγος αυτής της συνεργασίας ήταν η κοινή φιλοσοφία στην δυνατότητα ίσων ευκαιριών για όλους και στην αξιοποίηση των «ταλέντων» στην παγκόσμια αγορά.

Για τα παιδιά αυτά, η υποτροφία που τους δόθηκε είναι ένας τρόπος να κάνουν την αρχή –που είναι κ η πιο δύσκολη- στην καριέρα τους και να μαζέψουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Στόχος της AIESEC ήταν να τους βρει τις θέσεις για πρακτική άσκηση με μισθό, ενώ εμείς τους δώσαμε «υποτροφία» για να καλύψουμε όλα τα έξοδα που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι ίδιοι για να πάνε να δουλέψουν.

Αντίθετα με αυτό που ίσως θα πίστευε κάποιος, το «Global Talent» βοηθάει στην ουσία στην επίλυση του brain drain, γιατί τα παιδιά αυτά μπορούν να επιστρέψουν και να βρουν δουλειά στην Ελλάδα, προσφέροντας τεχνογνωσία από το διεθνές περιβάλλον.


Ακούστε τις μαρτυρίες τους στα παρακάτω βίντεο:


Έγγραφα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο