Στην
Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αποδεικνύουμε καθημερινά, περισσότερα από 50 χρόνια, την αγάπη και το μεράκι μας για τη μπίρα. Πλέον στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας στην Αθήνα, στο σημείο που το 1965 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο μας ζυθοποιείο, δημιουργήσαμε το «ΑΘΗΝΕΟ», μια μονάδα παραγωγής νέων ειδών μπίρας, αλλά και νέων ιδεών.
Το
ΑΘΗΝΕΟ είναι ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, εκπαίδευσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι λάτρεις της μπίρας θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς θα μπορούν να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν από πρώτο χέρι τα πάντα για την ιστορία της.
Στο ΑΘΗΝΕΟ κάθε εποχή θα έχει τη μπίρα της, αφού θα παράγονται εκεί, τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή: Άνοιξη και Καλοκαίρι ανοιχτόχρωμες, φρουτώδεις, δροσερές. Φθινόπωρο και Χειμώνας σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές.
Θα είναι μπίρες μικροζυθοποιείου,
κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, από 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων, διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων. Θα μπορεί κανείς να τις βρει σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως το SIX DOGS, το BIOS και το ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ.
Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό
«μουσείο» για τη μπίρα, ενώ θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες.
Ήδη μπορείς να απολαύσεις την πρώτη μπίρα από τα χέρια των μικροζυθοποιών του
ΑΘΗΝΕΟ. Την ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.
Αν βρεθείς σε ένα από τα καταστήματα που προαναφέραμε, δοκίμασέ την και πες μας τη γνώμη σου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ΑΘΗΝΕΟ, θα μπορείς να βρίσκεις στην ιστοσελίδα
www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr