Ο ζυθοποιός του πρώτου χώρου δημιουργικής ζυθοποιίας μας διηγείται την ιστορία του.
Στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια δημιουργήσαμε το πρώτο μας ζυθοποιείο, ξεκινήσαμε τη λειτουργία του αγαπημένου μας ΑΘΗΝΕΟ. Το ΑΘΗΝΕΟ αποτελεί τον πρώτο χώρο Δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα που επιδιώκει την καλλιέργεια κουλτούρας μπίρας στη χώρα μας.
Με ποιο τρόπο φιλοδοξεί να το επιτύχει αυτό;
Προσωπικά βιώματα
Η λειτουργία του ΑΘΗΝΕΟ
Συγκεκριμένα, το ζυθοποιείο του ΑΘΗΝΕΟ λειτουργεί με τον παλιό τρόπο, σχεδόν όπως την εποχή που τα βαρέλια ήταν ξύλινα αφού, για παράδειγμα, δεν υπάρχει μετρητής,αλλά κοντάρια. Η χειροκίνητη παραγωγή μπίρας απαιτεί να εργάζεσαι σε ένα στάδιο τη φορά. Σύμφωνα με τον ίδιο,για την παραγωγή μπίρας θα πρέπει ο ζυθοποιός να είναι παρών από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα και να είναι υπ’ ατμών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,παρακολουθώντας τις λεπτομέρειες για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.
Η συμβουλή του κ. Μπαρμπούνη είναι ο ζυθοποιός να πηγαίνει βήμα-βήμα την παραγωγή της μπίρας. Είναι απαραίτητο να παίζει με όλες τις αισθήσεις και χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση. Θεωρεί ακόμη, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν στην παραγωγή μπίρας με τον παραδοσιακό τρόπο, αν κάποιος είναι προσεκτικός, παρατηρητικός και έχει την κατάλληλη υποδομή, το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει και θα τον ανταμείψει.
Το γοητευτικό κομμάτι της δουλειάς του κ. Μπαρμπούνη στο ΑΘΗΝΕΟ είναι ότι μπορεί να δοκιμάζει και να πειραματίζεται με διαφορετικούς συνδυασμούς,προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη μπίρα.