ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΧΡΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ESG

CRI 2024-215
To βραβείο απονεμήθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2024 – Για δεύτερη φορά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διακρίθηκε με το βραβείο Gold του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index 2023-2024, για την ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, που ενσωματώνει δράσεις και μετρήσιμους στόχους περιβαλλοντικής και κοινωνικής διάστασης, στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και ενέργειες για τη γενικότερη ενίσχυση του κλάδου, βάσει των σημαντικότερων ESG κριτηρίων διεθνώς. Παράλληλα, η εταιρεία τιμήθηκε και με τον Ειδικό Έπαινο στην κατηγορία Workplace.

Στην εκδήλωση απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) βράβευσε για 16η συνεχή χρονιά ελληνικές εταιρείες που εκπληρώνουν επιτυχώς την αξιολόγηση του νέου, ανανεωμένου και ακόμα πιο απαιτητικού CR Index 2023-2024 και εφαρμόζουν συστηματικά και αποτελεσματικά τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας στη λειτουργία τους.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει σταθερά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριοποίησής της σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας της. Με τη στρατηγική «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», η εταιρεία αναπτύσσει μία ολιστική προσέγγιση, η οποία εστιάζει σε ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με βασικό στόχο το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή ως το 2030, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, με επίκεντρο, για φέτος, τους συνεργάτες – καλλιεργητές στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, στους οποίους θα παράσχει δωρεάν μια εξελιγμένη πλατφόρμα Γεωργίας Ακριβείας, αλλά και την υπευθυνότητα, ενεργώντας ως θεματοφύλακας της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στην χώρα μας.

Ο κ. Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη συγκεκριμένη διάκριση, η οποία αναδεικνύει τη δέσμευση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για σημαντικές επενδύσεις με στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη. «Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίζουμε να παράγουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους και ενισχύει το όραμά μας για ανάπτυξη σε κάθε τομέα που αφορά το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και την υπευθυνότητα μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνέργειες», δήλωσε.

O δείκτης CR Index είναι το πιο αναγνωρισμένο, διεθνές εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) επιδόσεις τους, με βάση διεθνή κριτήρια. Αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μίας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Στο νέο CR Index έχουν ενσωματωθεί τα σημαντικότερα ESG και Net Zero κριτήρια και standards, λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες Ευρωπαϊκές νομοθεσίες και διεθνείς τάσεις, όσον αφορά τη διαχείριση και την ενσωμάτωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη στρατηγική και τις πολιτικές των εταιρειών. Παράλληλα, ο ανανεωμένος CR Index, έχει ενσωματώσει κριτήρια και από το νέο πρότυπο ΕSRS (Ευρωπαϊκό Standard για Sustainability Reporting) και τις τελευταίες Ευρωπαϊκές Νομοθεσίες (CSRD, CDDD κ.α.), με στόχο να βοηθήσει τις εταιρίες να επιτύχουν βελτιωμένα ESG Ratings αλλά και την καλύτερη ενσωμάτωσή τους.

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 55 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες ‘Αμστελ, ‘Αμστελ Dark, Άμστελ Radler, Άμστελ Free, Άμστελ Free Lemon, ‘Αμστελ KARGO IPA, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΜΑΜΟΣ (με παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος από την οικογένεια Μάμου), ΝΥΜΦΗ και Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, όπως και τις δύο μάρκες μηλίτη ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ και Strongbow στο εργοστάσιό της στην Πάτρα, με ελληνικές πρώτες ύλες. Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιό της ανήκει και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, ενώ εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Sol, Mc Farland, Erdinger, Murphy’s, Duvel, Lagunitas. Από την 1η Απριλίου 2021, ανέλαβε και ως επίσημος διανομέας των προϊόντων της Bacardi για την Ελλάδα. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία. 

Από το 2008 πραγματοποιεί το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού μέσω του οποίου προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την κάλυψη του 100% των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων της. Οι ελληνικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό, με τα σύγχρονα ζυθοποιεία και τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία, δημιουργούν μια πλήρως καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή για τα προϊόντα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρεία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία. 

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2015 για την ποιότητα των προϊόντων, FSSC 22000: Version 5.1 για την ασφάλεια των προϊόντων, ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και ISO 45000 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.

Επίσης, η εταιρεία διακρίθηκε το 2022 με το Gold Award του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) ενώ έχει κατακτήσει και πολυάριθμες βραβεύσεις για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και το περιβάλλον. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον, ενώ το 2020 υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, πιστή στη φιλοσοφία της για ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης στον εργασιακό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία: 

Δημήτριος Κυριαζής, Corporate Communications & Public Affairs Manager

E-mail: dimitrios.kyriazis@heineken.com, 210 5384911

Για την GRAVITY:

Μαρίνα Νικολάου, Group Account Director

E-mail: AB@gravitythenewtons.gr

Έγγραφα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Logo Center

EΙΣΤΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ (AΝΩ ΤΩΝ 18);

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ:

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο